«Πονάω… εξαντλήθηκα… ίδρωσα… έχασα πολλές θερμίδες… άρα γυμνάζομαι σωστά» είναι μερικές από τις συνήθεις φράσεις που χαρακτηρίζουν τη «σωστή» άσκηση. Και δεν είναι περίεργη μια τέτοια θεώρηση της γυμναστικής, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται, πολλές φορές ωθούν το άτομο σε πρόχειρη, βιαστική και επιπόλαιη αντιμετώπιση της άσκησης. Ιδιαίτερη, μάλιστα, πίεση ασκείται στις γυναίκες, οι οποίες, στον βωμό των άμεσων αποτελεσμάτων και των αυξημένων, συχνά όμως ανέφικτων, προσδοκιών, θυσιάζουν τη σωματική τους υγεία. Ξεχνούν, όμως, ότι «η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα»!

Στο Flow Studio Pilates θεωρούμε πως η καλή φυσική κατάσταση και η ουσιαστική γυμναστική χρειάζονται υπομονή και επιμονή. Δεν προϋποθέτουν εξαντλητικές ασκήσεις, που πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη και σε μελλοντικούς τραυματισμούς, αλλά στηρίζονται στον απλό, έξυπνο και μεθοδικό τρόπο σκέψης «Less is More». Πιστεύουμε και ακολουθούμε την τριάδα του «Contrology», δηλαδή τον συντονισμό σώματος, νου και πνεύματος για τη σωστότερη και πιο εποικοδομητική άσκηση.

Θέτουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας την ποιότητα και όχι την ποσότητα, την ουσιαστική και όχι την επιφανειακή άσκηση, το μόνιμο και όχι το παροδικό αποτέλεσμα. Ο ασκούμενος, για μας, δεν αποτελεί μέρος της μάζας, αλλά μια ξεχωριστή οντότητα. Ο ίδιος και το σώμα του αντιμετωπίζονται με αγάπη και σεβασμό. Για το λόγο αυτό, μέσα από ολιγομελή τμήματα, εξατομικεύουμε την άσκηση, εστιάζουμε στις ανάγκες και τις δυνατότητες του σώματός του και μέσα από μια εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη προσέγγιση τον οδηγούμε στο να αντεπεξέλθει όχι μόνο στις απαιτήσεις της άσκησης, αλλά και της καθημερινότητας. Και, όπως πολύ σοφά είπε ο Joseph H. Pilates, «η καλή φυσική κατάσταση είναι η πρώτη προϋπόθεση της ευτυχίας».