Βιογραφικό

Η Μαρία Βογιατζή γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονικη όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. στον κλάδο της Αγροτικής Οικονομίας. Στην ηλικία των 29 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με την υγεία, την ευεξία του ανθρώπινου σώματος και την άσκηση. Σε αυτό το πλαίσιο παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στη Σουηδική, τη χαλαρωτική και την Ταϋλανδέζικη Μάλαξη στο εκπαιδευτικό κέντρο Kinetics Massage & Bodywork και στο Λεμφικό μασάζ στη R&R Motion Academy.

Παράλληλα, ως ασκούμενη ήρθε σε επαφή με το Pilates και ενθουσιάστηκε με την ολοκληρωμένη προσέγγιση της μεθόδου αυτής ως προς την άσκηση, την αποκατάσταση, την ψυχική και σωματική υγεία και συνολικά το «ευ ζην» του ανθρώπου. Έτσι, το 2014, προχώρησε στο πρώτο της εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates, με μια από τις πιο παλιές και αναγνωρισμένες δασκάλες και ιδιοκτήτριες Pilates Studio στη Θεσσαλονίκη, την Άννα Τσιλιμπάρη.

Παράλληλα, γνωρίζοντας το Pilates, ως μέθοδο άσκησης και αποκατάστασης, ασκούμενη σε αυτό η ίδια, ενθουσιάστηκε με την ολοκληρωμένη προσέγγιση που έχει για το «ευ ζην» του ανθρώπου, τη ψυχική και σωματική του υγεία.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Studio Pilates “Moving Wave”, ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με την αδερφή της, που δίδασκε ήδη Pilates, σε κλειστά, ολιγομελή τμήματα. Για τα δύο επόμενα χρόνια δίδαξε ανθρώπους όλων των ηλικιών και επιπέδων. Στη συνέχεια, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates Matwork της BASI, μιας από τις πιο καταξιωμένες και παγκοσμίου φήμης σχολές στον κόσμο.

Το 2016, άνοιξε το δικό της Studio Pilates “Breath Out”, στο πλαίσιο του οποίου ασχολήθηκε σε βάθος με ηλικιωμένους, ασκούμενους μέσης ηλικίας με ιδιαίτερες σωματικές ανάγκες, εργαζόμενους σε γραφεία, οι οποίοι είχαν καθιστική ζωή ή αντίθετα πολύωρη ορθοστασία.

Το 2018, επιθυμώντας να διευρύνει τις γνώσεις της πάνω στη μέθοδο Pilates, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα και να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Matwork & Equipment της BASI, το οποίο και ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, παρακολούθησε σεμινάρια όπως “Breast Cancer Recovery Through Pilates and Yoga”, με την Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, “Βιωματική Ανατομία: Κρανίο, Αυχένας και Ώμοι”, με την Αποστολία Παπαδαμάκη, “Pilates Mat Class with Balls”, “Pilates Class with Thera Band”, “Pilates Class with Rings” και “Pilates Class with Foam Roller”, με τη Γεωργία Κίσσα και “Beyond Stretching”, με τον Παναγιώτη Πετρόγιαννη.