Βιογραφικό

Η Κάυ γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία δύο ετών και έναν χρόνο αργότερα είχε την πρώτη της επαφή με τον κλασικό χορό. Η χορευτική της πορεία ξεκίνησε με μπαλέτο (σύστημα Vaganova και R.A.D.), ενώ λίγα χρόνια αργότερα προστέθηκε σ’ αυτήν και ο σύγχρονος χορός. Δούλεψε σε διάφορες τεχνικές και είδη χορού, όπως Martha Graham technique, Limon, release technique, Alvin Ailey revelation choreography, jazz, κλακέτες, character κ.ά. Σε ηλικία δώδεκα ετών συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή χορού του Γιάννη Μέτση, όπου δινόταν έμφαση στο ρωσικό σύστημα διδασκαλίας μπαλέτου. Η Κάυ, όμως, θέλοντας να έχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο μπαλέτο, παρακολουθούσε παράλληλα και μαθήματα του αγγλικού συστήματος της Royal Academy of Dance (R.A.D.).

Την ίδια περίοδο, άρχισε να ασχολείται πιο συστηματικά με τον σύγχρονο χορό και αποφασίζει να ξεκινήσει την ουσιαστική της προετοιμασία για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας κλασικού και σύγχρονου χορού, Barre à Terre και Dance Stretching. Την ίδια περίοδο λαμβάνει μέρος και σε πληθώρα χορευτικών παραστάσεων με τη σχολή του Γιάννη Μέτση και της Αικατερίνης Ηλιάκη.

Το 1996, με την παρότρυνση του δασκάλου της, Γιάννη Μέτση, πήγε στη Ρώμη, όπου και εντάχθηκε στη Scuola di Danza – Teatro dell’ Opera di Roma στο πλαίσιο εξάμηνων σεμιναρίων και μαθημάτων πάνω στον κλασικό και σύγχρονο χορό. Το 2004, μπαίνει ένα καινούργιο είδος κίνησης στην ζωή της, όταν έχει την πρώτη της επαφή με τους παραδοσιακούς latin χορούς (salsa, merengue, bachata). Ξεκινάει, λοιπόν, να διδάσκεται συστηματικά ρυθμό και τεχνική των latin σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο. Παράλληλα, ξεκινάει την ενασχόλησή της και με το Dance Fitness, κάτι αρκετά πρωτοποριακό στην Αθήνα, συνδυάζοντας και εναρμονίζοντας χορευτικές κινήσεις με την αερόβια άσκηση.

Το 2009, πηγαίνει στο Μεξικό και συνεχίζει τις σπουδές της στους παραδοσιακούς latin χορούς, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις και παραστάσεις. Στη διαμονή της εκεί παρακολουθεί σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και animation, τόσο στους latin όσο και στον σύγχρονο χορό. Επίσης, διδάσκεται τεχνικές shiatsu massage και αρωματοθεραπείας.

Το 2011, επιστρέφει στην Ελλάδα και ξεκινάει τη συνεργασία της με γυμναστήρια και σχολές χορού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Όμως, η αγάπη της για την κίνηση και τη γνώση του ανθρώπινου σώματος, αλλά και η επιθυμία να μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της ποιότητας ζωής και της υγείας των μαθητών της, την κάνει να ασχοληθεί συστηματικά με το Pilates. Εκπαιδεύεται, λοιπόν, στο Pilates Matwork και Tower και προσθέτει μια διαφορετική προσέγγιση και ποιότητα στη διδασκαλία της.

Η Κάυ διδάσκει Pilates Matwork και Tower, CoreAlign®, Barre à Terre, Ballet Pilates, Dance Fitness, όπως επίσης και Dance Stretching, στο Flow Studio Pilates.